Bio egészségház
Egészség a természet erejével    
    

Fibrómák, bőrkinövések eltávolítása

Elektrokoagulációval, vagyis az elektromos áram szövetekre kifejtett koncentrált hőhatásán alapuló szövetszétválasztással és vérzéscsillapítással működő orvostechnikai megoldás.

A fibróma a bőr jóindulatú, kötőszövetes eredetű daganata. Különösen a hónaljban, a lágyéktájékon, az emlők alatt és a nyakon tűnik fel, puha növendék, barna vagy a bőr színével megegyező árnyalatú, felszíne barázdált, keskeny nyéllel csatlakozik a bőrhöz, és sosem válik rosszindulatúvá. Gyakrabban alakul ki ott, ahol a bőrt több vagy nagyobb fokú dörzsölés éri. Aki túlsúllyal küzd, annál gyakoribb a fibróma jelentkezése. Zavaró lehet, mert beleakadhat a ruhadarab, a nyaklánc, véletlenül belekaphatunk, ha olyan helyen van, akaratlanul is hozzáérünk. Hogy mi miatt alakul ki, nem tudni pontosan. Öröklődhet is a rá való hajlam. Az esetek többségében nem fáj, nem okoz panaszt, csak akkor, ha valami történik vele. Megsérül, megcsavarodik, begyullad, megduzzad. Amennyiben zavar bennünket, legokosabb, ha eltávolítjuk.

A fibrómák mindkét nemnél kialakulhatnak, bár a bőrön kialakuló kinövések inkább a nőket érintik. A leggyakrabban a középkorúak, idősebbek az érintettek. Van, aki hajlamosabb rá, mint mások, nekik akár száznál több ilyen apró kinövés is lehet a testükön.
A bőrön található fibróma, "vadhús" általában ott alakul ki, ahol a bőr meggyűrődik, összeráncolódik, elsősorban a hajlatokban, a szemhéjon, a nyaknál, a hónaljban, a lágyékban, vagy a mellek alatt. Mivel a legtöbbször nem okoznak fájdalmat vagy problémát, az eltávolításukkal sem kell törődni. Azonban az elhelyezkedésük miatt könnyen irritálódhatnak, például akkor, ha ékszerhez vagy valamilyen ruhadarabhoz dörzsölődnek, esetleg könnyen beleakadnak valamibe. Esztétikai problémát okozhatnak, különösen akkor, ha jól látható helyen vannak, vagy csoportokban jelentkeznek. A fibróma eltávolítása nem jár együtt azzal a veszéllyel, hogy újabbak nőnek helyette. A szakemberek szerint az arra hajlamosaknál szinte folyamatosan nőhetnek újabb és újabb fibrómák a bőrön, ez nincs összefüggésben azzal, hogy valaki eltávolíttatta-e ezeket vagy sem. Mivel a fibróma jóindulatú, minimális az esélye annak, hogy elrákosodjon.

A beavatkozás nem igényel érzéstelenítést sem. A művelet legtöbbször nem igényel néhány percnél többet. A beavatkozások általában csak kisebb mértékű fájdalommal, kellemetlenséggel járnak együtt előfordulhat némi vérzés. A fibrómák eltávolítására jelenleg nincs egyéb módszer, sem krémek, sem pedig különböző ecsetelők (például szemölcselleni készítmények vagy teafaolaj) nem alkalmasak arra, hogy a fibrómákat "leszárítsák". 

A kezelés után 24 órán belül ne érje víz a kezelt területet. Várjuk meg, amíg a var saját maga leesik. Kerüljük az erős napsütést!

 


www.biorezonanciasos.hu

(C) Copyright 2020