Bio egészségház
Egészség a természet erejével    
    

Kozmetika

Térítési díjlista

Gőzölő
A kozmetikában az ózonos gőzölő élvez előnyt kettős szerepe miatt. A gőz elősegíti az arc és a test bármely részének felpuhítását, tisztítását, mitesszerek eltávolítását. Az ózon egy erősen fertőtlenítő és oxigenizáló hatású gőz, alkalmazása zsíros, kevert bőrtípus esetén és aknés bőr kezelésekor ideális

Frimátor
Körkefés arcradírozó, használatával a bőr felületén lévő szennyeződések távolíthatók el. Simává és egyenletessé teszi a bőrt. Serkenti a vérkeringést. Elősegíti a mechanikai peeling hatékonyságát, masszírozásnál a hatóanyagok könnyebb felszívódását.

Vio
A kozmetikák egyik legrégebb óta alkalmazott alapkészüléke. Magas frekvenciájú elektromos terápia. A kezelés hatására az erek kitágulnak, a bőr lokális vérellátása javul. A sejtek tápanyagellátása fokozódik és az építő, regeneráló folyamatok kerülnek előtérbe. A keletkező ózon kiválóan alkalmazható a kezelés utáni fertőtlenítésre, összehúzásra, vagy a faggyúmirigyek túlműködésének beszabályozására. Enyhe szárító hatása miatt látványosan javítja a seborreás (zsíros) bőr állapotát.

Iontoforézis
Ez a kozmetikai kezelés galvánáram segítségével hatóanyagokat juttat a bőr mélyebb rétegeibe. Ilyen anyagok a kollagén, az elasztin, vagy a vízben oldódó vitaminok. A galvánáram a szövetekben ionvándorlást hoz létre, melynek köszönhetően különböző töltésű ionok, molekulák (kozmetikai hatóanyagok) az azonos töltésű elektróddal a bőrbe jutnak. A galvánkezelés tágítja az ereket, fokozza a vérkeringést, ránctalanító, vízpótló hatása van.
A kozmetikus egyik módszere a víz bevitelére az elektromos áram. A vízzel ionokat (töltéssel rendelkező atomokat, molekulákat) is bevihetünk, ezt nevezzük iontoforézisnek. A vízzel különböző hatóanyagokat is be lehet juttatni a bőr gátrétege alá. Az iontoforézisnél az alkalmazott áramerősség annyira alacsony, hogy általában nem érezhető. Egyetlen kezeléssel akár 6-8 milliliter folyadékot is be lehet vinni (egy kisebb kémcsőnek megfelelő mennyiség). Szemmel látható már a kezelés alatt, ahogy a kiszáradt bőr magához tér. A kezelés előtt érdemes mikrodermabráziót végezni a bőrhibák lecsiszolására és a bőr befogadóképességének fokozására. A megvastagodott, a bőrnek amúgy is szürkés színt kölcsönző szaruréteg eltávolítása után a bőr sokkal több folyadékot tud magába fogadni. A 6-8 milliliter folyadékot úgy osztjuk el, hogy abból 1-2 ml intenzív hatású szérum, a többi víz.

Ultrahang
Ugyanarra alkalmas, mint az iontoforézis, de egy-két fontos különbséggel. Az egyik, hogy ezzel olajban oldódó molekulák is bevihetők. Az ilyen anyagoknak ugyanis nincs töltése, így az iontoforézis árama nem tudja mozgatni őket. Használható akkor is, ha az iontoforézis valami miatt nem: például ha a vendégnek elektromos szívritmus-szabályzója van ("pacemaker"), vagy olyan bőrterületeken, ahol egyébként az iontoforézis nem ajánlott (például régebbi készülékek esetén a szem körül). Ultrahanggal bevinni csak olyan anyagokat szabad, amelyeket erre való alkalmasságát külön tesztelték.

Az ultrahangnak kétféle hatása is van a bőrre: az egyik az, hogy felmelegíti a bőrt, méghozzá nemcsak a felszínen, hanem a mélyben is. A másik, hogy a bőr sejtjeire hatva fokozza a bőr áteresztőképességét, így sokszorta több hatóanyag be tud jutni, mint egyébként.
Egyes hatóanyagok (például antioxidánsok) bejutását nagynyomású oxigénnel is segítheti a kozmetikus. Ilyenkor a kezelés menete a következő lehet:
Először is mikrodermabrázióval hámlasztást végez, ez a szaruréteg elvékonyításával megkönnyíti a hatóanyagok bevitelét.
–A vitaminokat savas formában viszi be, mert a tapasztalat szerint így sokkal jobban felszívódnak. Majdnem maró savasságú anyagokat használnak (pH 2).
– A kezelés után 7-10 napig erőteljes fényvédelem feltétlenül szükséges (egy napot sem szabad kihagyni). Az ultrahang keletkezésének módját 1880-ban a Curie házaspár fedezte fel. Az eljárást az 1940-es években kezdték az orvostudományban alkalmazni terápiás célokra. A későbbiekben már a diagnosztizálásban is alkalmazták és használják ma is. pl.: szülészet, sebészet, belgyógyászat. Az ultrahang fülünk számára hallhatatlan hangrezgés (mp-ként 800.000 - 1.000.000 rezgésszám). A 21. sz. ultrahangos készülékei frekvenciájuktól függően ideálisak a kozmetikai kezelésekhez.
Az ultrahang több milliméter, de akár több centiméter mélyen is képes a bőrbe hatolni. A bőr felületén található szarusejteket fellazítva fokozza a bőr felszívó képességét. Az alkalmazott hatóanyagok, folyadékok, krémek, gélek könnyedén jutnak be a bőrbe a célsejtekhez. Az ultrahanggal elért állapot a kezelés utáni egy órában megmarad, így biztosítva szabad utat a kezeléshez alkalmazott további hatóanyagoknak.
A kezelés hatásaként a szövetrészecskék ide-oda mozgásukkal hőt termelnek. A bőrben található erek kitágulnak és fokozódik a vérátáramlás. Nő a sejtek tápanyag és oxigén ellátása. Mechanikai hatásának köszönhetően élénkül a nyirokfolyadék áramlási sebessége elősegítve a salakanyagok gyorsabb távozását.

Az ultrahang hatásai:
Hőhatás,mechanikus hatás, biológiai hatás
Az ultrahang terápia során keletkező hő fokozza a vérátáramlást ezáltal a sejtek tápanyag és oxigén ellátását. Bőrre gyakorolt kedvező hatása mellett azonban vannak olyan esetek, amikor a keletkező hő nem kívánatos velejárója a kezelésnek. Ilyenek lehetnek pl. az arc kezelésénél a gyulladt aknés folyamatok vagy a cellulit terápia, ahol a keletkező hő a bőralatti kötőszövetet melegíti fel. Problémát jelenthetnek a bőrbe ültetett fém implantátumok is, melyek felmelegedhetnek a folyamatos ultrahanghullámok hatására
A következő esetekben és területeken nem alkalmazható az ultrahangos kezelés: a szív felett , pacemaker esetén, a halánték felett, a szemek közvetlen környékén, visszértágulatok felett, a mellek felett, gyulladt állapotokban, daganatos megbetegedések esetén, friss sebek, sérülések esetén, csontos területeken, idegrendszeri rendellenesség esetén,terhesség esetén.
A kozmetikában 1 Mhz és 3 MHz frekvenciájú ultrahanghullámot alkalmaznak, amelyek 5 cm ill. 1 cm mélységben hatolnak be a testbe, aminek köszönhetően túlnyomórészt nem a bőrben, hanem jelentősen mélyebben nyelődnek elkeringési rendellenesség esetén
Az Ultrahang a 21.sz egyik legszélesebb körben alkalmazott hatóanyag beviteli módszere, Használatával a bőr anyagcsere folyamatai fokozódnak ez által a sejtek oxigénellátása növekszik. A kötőszöveti rostokra kifejtett pozitív hatásának köszönhetően a bőr feszesebb, és rugalmas lesz.

Vákuum
A vákuum szívóhatása feszesíti a bőrt, amely a ráncok kisimulását eredményezi
- serkenti a kollagén és az elasztin képződését
- javítja a vérellátást
- növeli az oxigén szerepét a szövetekben

A kezelés nagyon jó a duzzadt, ödémás szemre is, mert a vákuum készülék segítségével nyirokmasszázst végez a kozmetikus a szem környékén. Az enyhe szívó hatás növeli a szemkörüli izmok tónusát, ennek hatására a ráncok kiemelkednek, simábbá válnak.

Lézer
A lézer a közönséges, rendezetlen, sokszínű, mindenfelé terjedő fénysugarak rendezésére alkalmas berendezés.
A lézer fény…
■ monokromatikus, azaz egy színű,
■ koherens, vagyis részecskéi egy ütemben rezegnek,
■ poláros, mert egy síkban rezegnek,
■ párhuzamos vagy enyhén széttartó, hiszen meghatározott irányba terjed.
Lágylézerek

A soft lézer kozmetikai alkalmazását, a gyógyászatban már többszörösen kipróbált, jól bevált, mellékhatásoktól mentes gyógyító, biostimulációs hatása tette lehetővé. Nem allergizál, nem okoz sugár- vagy elektromosterhelést, nincs mellékhatása, nem okoz felmelegedést, nem roncsolja a szöveteket. A test öngyógyító folyamatait indítja be.
A lézer fénnyel besugárzott bőr fotoszintézis, illetve fotoforézis során olyan új anyagokat állít elő, melyek elősegítik a toxikus anyagok kiürülését, valamint biztosítják a bőr regenerációját. A sejtek élettani folyamatait fokozzák, így beindul az új sejtek képződése, csökkennek a gyulladások, ödémák, valamint fokozódik a sebgyógyulás. A helyesen dozírozott lézer hatására csökken a hegképződés esélye, ezért nagyon jól alkalmazható friss műtéti hegek kezelésére. A már meglévő, régi keloidos hegeket is érdemes lézer fénnyel besugározni, mert puhulni fog tőle a hegszövet
A kor előrehaladtával a bőr folyamatosan veszít víztartalmából, rugalmasságából. A bőr rugalmasságáért az irhában található kollagén és elasztikus rostok felelnek. Ezek a rostok az anyagcsere folyamatok lassulásával megnyúlnak rugalmatlanná válnak. A lézer fénnyel besugárzott öregedő, petyhüdt bőr sejtjeiben a vér- és nyirokkeringést serkentjük, ezáltal az anyagcserefolyamatok felgyorsulnak, a sejtek megújulnak, a szövetek regenerálódnak.
A szebhoreás, aknés bőr kezelésében szintén nagy segítséget nyújt a lézer fény, hiszen az előzőekben már ismertettem kiváló gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatását. A lézer fény által a vér- és nyirokkeringés fokozódik, a salakanyagok könnyebben kiürülnek, az akne és miteszerképződés csökken, a hatóanyagok könnyebben felszívódnak.
Tisztítás után a szebhoreás, aknés bőr bőrvörösségét, illetve az ödémákat pillanatok alatt megszünteti.
A lágy lézer kozmetikai hatásai

■ sebgyógyító, hámosító
■ gyulladáscsökkentő
■ fájdalomcsillapító
■ javítja a sejtlégzést
■ csökkenti az ödémát
■ herpeszek gyógyítása, megelőzése
■ foltos hajhullás
■ aknés bőr
■ faggyútermelést harmonizálja
■ hegsimító
■ gyógyítja az ekcémás felületeket
■ javítja a mikrokeringést, szabályozza az érfalak áteresztő képességét, jótékony hatású az érrendszeri elváltozásokra pl.: hajszálértágulatok
■ szemölcsök, futószemölcsök
■ pigmentfoltok halványítása
■ napfény okozta bőrkárosodások és
■ égési sebek, ill.
■ körömágy-gyulladás gyógyítására
■ felfekvésre
■ öregedési foltok ellen
■ bőr rugalmasító, ránctalanító
■ növeli a kollagén rostok számát
■ zsírdepókat mobilizáló, cellulit-és stria-csökkentő


Mikrodermabrázió
Mikrodermabráziós arc és testkezelés

Az eljárás lényege, hogy csiszolással eltávolítjuk a felső hámréteget, amely normális esetben nem tudna leválni a bőr felső rétegéből. Így megindul a szaruképződési folyamat, amely a bőr legalsóbb rétegéből elindulva felfelé leválik, majd alakul ki egy üde, selyme, ép bőrfelszín.
Ez a gépi kezelés eltünteti a bőrfelszínen rejlő szépséghibákat, ráncokat, pigmentfoltokat, aknékat, hegeket, tág pórusú bőrt, terhességi csíkokat anélkül, hogy drasztikus beavatkozásra kényszerítené a bőrt!
Ez az eljárást egy kozmetikai géppel történik, illetve annak kezelő fejegységeivel. A kezelőfejet egy eredeti speciális gyémánt bevonat veszi körül, ahogy az a bőrrel érintkezik egy vákuum hatás keletkezik ami eltávolítja az elhalt hámréteget.

Gyémántfejes Mikrodermabrázió :
Mikrodermabrázió, gyémántfejes bőrcsiszolás, hámlasztás. A Mikrodermabrázió a peeling legmodernebb változata. A bőrfiatalítás elve, hogy a felső, elöregedett hámréteg Mikrodermabráziós eltávolításával egy ” új bőt” képződésére kényszerítjük a bőrt.
A felső bőrrétegek eltávolításával a bazális rétegben felerősödik a fiatal, működőképes bőrsejtek képzése.
A Mikrodermabrázió eljárás a test bármely területén alkalmazható. Már az első alkalommal jelentős eredményeket mutat. Ismétlése a kúra és a probléma jellegétől függően változó. Valamennyi bőrtípusnál alkalmazható, nem kellemetlen, nemfájdalmas.
Az eljárás sikerrel vethető be ráncok, aknék, hegek, terhességi csíkok, striák ellen lassítja a szemkörnyéki szarkalábak képződését, javít a problémás bőrállapotán. Azzal hogy a bőr száraz,felső hámréteget lecsiszoljuk – ezáltal a hatóanyagok mélyen tudnak felszívódni.
A Mikrodermabráziót hetente ajánljuk, a vendég panaszától függően megbeszélésalapján 5-10 alkalmas kezeléssel, de a havi kozmetikai kezelést is helyettesíthetjük időnként ezzel az eljárással.
A gyémántfejes Mikrodermabrázió előnye a régebben használt kristályporossal szemben, míg a kristályporos esetleg ellenőrizhetetlen helyről vagy akár nem steril környezetből is származhat, addig a gyémántkezelőfejek könnyen fertőtleníthetőek, ezáltal kiküszöbölve a fertőzés veszélyét.
Az arckezelés időtartalma kb. 15 -20 perc, természetesen ez nyak-dekoltázskezelésnél több időt vesz igénybe. A kezelést követően ultrahangos hatóanyag bevitel, hideg-meleg terápia vagy masszázs, vagy nyugtató pakolás ajánlott, mivel ilyenkor a bőr felvevőképessége sokszorosan megnő a kozmetikumok mélyebb rétegekbe tudnak bejutni, és ott sokkal hatékonyabban szívódnak fel. A kezelésnél előfordulhat enyhe bőrpír. Napfénytől és szoláriumtól fokozottan óvni kell a bőrt, fényvédő krém használata mindenképpen ajánlott!


Krio és thermoterápia
Tápláló krémpakolások, növényi olajok, zsírok, viaszok bejuttatása a bőr mélyebb rétegeibe hőterápiával..
Az erekre kifejtett hatása a finn szaunázási szokásokhoz hasonlítható: a felmelegedés értágító hatását követő kivörösödést hirtelen lehűtéssel szüntetjük meg. Az ellenkező hőhatások értornaként élénkítik a szöveteket, és a bőr látványosan kisimul.
Az anyagcsere folyamatokban főszerepet játszó enzimfehérjék aktivitását fokozza
a bőr vérkeringése fokozódik,
az oxigénellátás 2-3 szorosára nő
gyorsabb a salakanyagok elszállítása.
A kitáguló pórusok könnyebbé teszik a hatóanyagok bejutását a bőrbe.

Gyümölcssavas hámlasztás
Aha kezelés.
FIGYELEM: Az AHA Cukornád Glikolsavas Hámlasztó Kúra alkalmazását a fényszegény Október - Március időszakban javasoljuk.
Az AH savak, vagy más néven gyümölcssavak alfa állapotban hidroxilált Szénatommal rendelkező, az emberi szervezetben is megtalálható de egyébként növényi eredetű, nem toxikus hatóanyagok, amelyek az almában és a körtében almasavként, a citrusfélékben citromsavként, a szőlőben és a borban borkő-savként, az aludttejben tejsavként, a cukornádban glikolsavként (hidroxietánsav, CH2(OH)COOH) fordul elő.
Ez utóbbit, legkisebb, mindössze három szénatomot tartalmazó molekulája miatt a leghatékonyabb AH savnak tartják a szakemberek. A FitoFruit termékek cukornádból előállított glikolsavat, a lakossági 5%és 10% krémek pedig még a hatásmechanizmusában teljesen hasonló (BHA) szalicilsavat is tartalmaznak.
Az AH savak közvetlenül a bőrszövetre hatnak, nem kívánt mellékhatások nélkül. Működésük során a megvastagodott szaruréteg okozta bőrelváltozásokat jelentős mértékben csökkentik, de a kutatások igazoltak számos olyan hatást, amelyet az AH savak a bőr mélyebb rétegeiben fejtenek ki. Ezek között fontos a stimulált sejtkommunikatív hatás, amely során az átlagosnál több új sejt képződik, egyben
elősegítik a kollagén és elasztin képződést, és a hajszálérképződést, így hozzájárulnak a kezelt terület jobb vérellátásához. A legújabb kutatások szerint egyes AH savaknak (pl: glikolsav, citromsav) jelentős antioxidáns hatásuk is van, amely különösen jótékony a fénykárosodott bőrre. Az AH savak közismert és elsődleges hámlasztó hatása a következőképpen magyarázható: a bőr legkülső rétegének, a szarurétegnek a sejtjeit sejtközötti kötőanyag – mint téglákat a habarcs - kapcsolja, ragasztja össze. Fiatal korban, a természetes hámlás során az összekötést megfelelő mennyiségű enzimek szabályozzák. Idősebb korban ezekre az enzimekre a fokozott működés jellemző, amely során az elhalt sejteket összekötő sejtközi anyag nem képes "elengedni" az összetapadt szarusejteket, így a szaruréteg vastagsága fokozatosan növekszik. Az AH savak különleges hatása az ún. kompetitív enzimgátlás, amely azt jelenti, hogy az enzimekkel versenyre kelve "lefoglalják" azokat, így a sejt közötti kötőanyag akadálytalanul el tudja ereszteni a hámsejteket.
Így tehát az AH savak hámlasztó hatása tulajdonképpen a természetes hámlás fokozásán alapul. Ez a fokozott hámlás természetesen csak addig tart, amíg a bőrt AHA-al kezeljük, annak befejezése után a hámlás visszaáll az előző, általában lassabb ütemre, így, ellentétben pl. az enzimatikus peelingekkel az AHA hámlasztást nem kell mesterségesen leállítani.
Az AH savak itt leírt különleges tulajdonsága adja az alapját az érett, igényes, a zsíros, szeborreás és aknés bőr tudományos igényű kezelésének.

Az AH savak által kezelt bőrfelületen az alábbi pozitív változásokat várhatjuk:
- Szemmel láthatóan kisimult, ragyogó bőr
- Növekvő tónus és turgor
- Csökkenő átmérőjű pórusok
- Friss, üde arcszín
- Májfoltok és öregségi foltok elhalványodása
- Apróbb ráncok eltűnése, mimikai ráncok kisimulása
- Zsíros, szeborreás, aknés, pattanásos és vegyes bőr állapotának javulása

TŰ NÉLKÜLI RÁNCTALANÍTÁS
Rendkívül hatékony alternatív módszer a mikrobiológiailag tiszta ampullák bőrbe juttatására. Bőrünk egyik legnagyobb és legfontosabb szervünk. Úgy nevezett védőrétegünk, mely megakadályozza a külső anyagok szervezetünkbe jutását. Védi testünket a mechanika hatások ellen, a fénykárosodással szemben, a kórokozókkal szemben, emellett hőszigetelő tulajdonságú és véd a vegyi hatások ellen. A barrier funkció gátolja a víz és az elektrolitok kiáramlását és a bőrbe kerülő anyagok felszívódását. Ennek köszönhető, hogy a kozmetikai készítmények csak csekély mennyiségben szívódnak fel, így csak a szaruréteget kezeljük, a bőr tüneti állapotán javítunk, azonban valós bőr megújító hatást nem vagyunk képesek elérni. Az orvosok könnyen beinjekciózzák a megfelelő helyre a hatóanyagot, de a kozmetikusok hosszú ideje keresik ennek a fájdalommentes kezelési formáját. A tűs mezoterápiánál már a bőr barrier rétege nem jelentett akadályt, de régóta igény volt egy fájdalom mentes, non-invazív eljárásra is, melyre megoldást kínál az elektroporáció, azaz a tű nélküli mezoterápia.Az elektroporáció manapság már egy széles körben elterjedt eljárás, mely során mikro csatornák nyílnak a sejtmembránok kettős foszfolipid rétegében. Az elektroporációs elektromos hullámok megváltoztatják a sejtek polaritását és fizikailag is átrendeződnek, így megnyílnak a protein és aquagén csatornák, melyek elősegítik a hatóanyagok mélyebb felszívódását. Ezen csatornákon keresztül bejuttathatók a sejtekbe ionos, nem ionos, vízben illetve zsírban oldódó hatóanyagok molekulasúlytól függetlenül. Mivel a sejtek polaritása megfordul, így megakadályozza az elektrolízist és nem okoz pH változást. Az elektroporáció a hagyományos tűs mezoterápiának a non-invazív alternatívája, így az úgynevezett virtuális mezoterápia vagy tű nélküli mezoterápia egy teljesen fájdalommentes eljárás.

Tű nélküli mezpterápia a hámrétegen keresztül: Az anyagok behatolnak a bőrbe, miután átjutottak a szarurétegen. Ez a réteg a leginkább ellenálló, testünk legerősebb védőrétege, mely megakadályozza a külső anyagok bejutását a bőrbe. Áteresztőképessége 15-ször kisebb, mint az irháé.

előnyök:
- Ionizáció és hőtermelés nélküli hullámok.
- Nincs elektromos kapcsolat a kezelttel, nincs kémiai égés kockázat, nincs izomrángás, fájdalom vagy duzzanat.
- Nincs visszavezető elektróda, így kizárt a rossz technikai felhasználásból származó kockázat.
- Nem megy végbe ionizáció a bejuttatott hatóanyagokban.
- A protézis használata nem ellenjavalt.
- Non-invazív eljárás.
- Bevihetők vele ionos, nem ionos, lipofil és hidrofil anyagok, méretüktől függetlenül.
- A lipofil és hidrofil anyagok beviteli sebessége 1 g minden 60 / 90 másodpercben.
- Nem változik a bőr pH értéke.
- Nincs szükség vezető gélre.
- Könnyű és praktikus a használata, szállítható.
- Tartós hatást eredményez.

ellenjavallatok:
- terhesség,
- szívritmus-szabályozó,
- epilepszia,
- bőrgyulladás, bőrfertőzés (ekcéma, herpesz, friss tetoválás, aktív akne),
- műtét (a műtétet követő 40 napban),
- a szem környékén, az alsó és felső szemhéjon,
- botox: a kezelést követő 30 napban nem alkalmazható, illetve soha a kezelt felületen.
 


www.biorezonanciasos.hu

(C) Copyright 2011