Bio egészségház
Egészség a természet erejével    
    

Mágnesterápia

Önnek szüksége van-e  mágnesterápiára?

2.000 Ft alkalmanként.
Törzsvendégeknek 50%-os kedvezmény.


Önnek nincs szüksége a mágnesterápiára, ha:
ˇ egész nap nyugodtan, békésen éli az életét
ˇ soha nem fáj semmije
ˇ mozgása rugalmas, fiatalos
ˇ tele van életerővel, minden nap aktív és energikus
ˇ van elegendő ideje, pénze és lehetősége sportolásra és az egészséges táplálkozásra


Ha azonban Ön:
ˇ gyakran stresszes, ideges
ˇ fájnak az izületei, dereka, feje
ˇ napközben csak kávéval tudja magát ébren tartani
ˇ hamar kimerül, fáradékony
akkor most egy kényelmes, egyszerű és orvosi kutatásokkal alátámasztottan hatékony eljárást kínálunk Önnek és családjának. Ez pedig a: pulzáló mágnesterápia.
A lehetőség adott, csak Önön múlik, hogy él-e vele! Ne várja meg, míg a stressz,a túlterhelés és az egyéb ártalmak megbetegítik! Képes lesz-e a jelenlegi magyar egészségügy majd meggyógyítani? Saját egészségünkért mi vagyunk felelősek!

Miért van szükségünk mágneses térre?

Az élethez szükség van mágnesességre. Az űrhajósok a világűrben, mágnesesség nélkül nem élnék túl az utazást, ezért közben elektromágneses térrel kezelik őket. A mágnesességet már az ősi kultúrák (görög, római, egyiptomi, közép-amerikai) orvostudománya is használta. Napjainkban a Földnek, ennek az "óriás mágnesnek" északi és déli pólusa közötti mágneses ereje csökkenőben van. Ez hatással van a földi életre is. Az ember még tetézi a problémát azzal, hogy természetellenes életmódot alakít ki: pl. betonrengetegben lakik, sokféle, egészségre ártalmas elektromágneses hatásnak teszi ki magát (TV, számítógép monitor, mobiltelefon stb.), és kevés időt tölt a természetben.

A pulzáló elektromágneses terápiával az egészséges élet fenntartásához szükséges mágneses teret biztosíthatjuk mindennapjainkban. A terápia a szervezet számára olyan optimális környezetet teremt, amelyben beindulhatnak az öngyógyító folyamatok. A mágnesesség teljesen természetes hatás. Nem csoda és nem orvosság. A pulzáló mágnesterápia hatása gyengéd és mellékhatásoktól mentes. Energetizáló hatást fejt ki sejtszinten és felgyorsítja a salakanyagok kiürítését, valamint a sejtosztódás sebességét. Az emberi szervezetre holisztikusan hat, úgy, hogy segít feloldani a blokkokat, energetizál és aktiválja az öngyógyító erőket. A pulzáló elektromágneses terápia kúraszerűen, vagy rendszeresen használva is hatásos.

A mágneses mező segíti a szervezetet egyensúlyban tartani. Sokunkban ez az egyensúly egyfajta jó érzést eredményez, amit úgy hívunk: egészség.

Hatására:
-növekszik a szervezet oxigénellátása
- javul a sejtek anyag- és energiacseréje
- nő a kezelt személy energiaszintje
- javul az alvás minősége
- stimulálja a csont- és porcsejteket
- az idegsejteket regenerálja, a sebgyógyulást gyorsítja
- növeli a stressztűrő képességet
- erősíti az immunrendszert
- javul az anyagcsere és vérellátás; a szívritmust normalizálja
- a légzőizmok működését javítja

Általánosan érvényes, hogy:

ˇ A mágneses terápia által létrehozott fiziológiai mechanizmusok szervrendszeri, szervi, szöveti, sejti és molekuláris szinten is hatnak.
ˇ A mágneses terápia gyorsíthatja a gerinceredetű panaszok vagy az izomeredetűfájdalmainak csökkenését, az idegek, izmok, ínszalagok és csontok gyulladásosfolyamatainak enyhülését, az izületi duzzadás, az artrózis, csonttörések gyógyulását, javítjaa sérült felületek vérellátását.


A vörösvértestek időnként összetapadnak - un. pénztekercs alakzatba rendeződnek, felületük lecsökken, így oxigén szállítási képességük is erősen korlátozott. A sejtek nem kapnak működésükhöz elegendő oxigént, fáradtak, levertek vagyunk, de hosszabb távon ez különböző betegségek forrása is lehet.A pulzáló mágnesterápia hatására a vörösvértestek szétválnak, így sokkal több oxigént képesek megkötni. A kezelés hatására kitágult kapilláris erekben az oxigéndús vér energetizálja az egész testet, ami jótékony hatással van a közérzetre, a szervezet összes élettani funkciójára.

Tudta-e, hogy:

ˇ mágneses tér nélkül nem lehetséges földi élet?
ˇ a pulzáló mágnesterápiát ezért a NASA fejlesztette ki az űrhajósok részére
ˇ a Föld mágneses térereje az utóbbi 500 évben a felére csökkent?
ˇ a betegségek kialakulását a szervezet energiarendszerében bekövetkező változások képezik
ˇ szinte mindenkiről elmondható, hogy energiadeficitben van
ˇ a szervezet csak a pulzáló elektromágneses erőtérhez nem szokik hozzá
ˇ egy 10 perces kezelés energia-potenciája és hatásai megfelelnek 60 perc átlagos testmozgásnak
ˇ sportban jól használható bemelegítésként, az állóképesség és teljesítmény fokozására
ˇ gyermekek számára is kiváló, fájdalom és mellékhatás-mentes kezelésA napi használat elősegíti a jólétet és egészséget, valamint megelőzi a további károsodásokat, amelyeket a napi stressz okoz. A nyugodt, pihent test és elme sokkal termékenyebb. Jobban teljesítheti a napi feladatokat és nyugodtabb, boldogabb emberré válhat!
Az emberi test elektromágneses természetű. Köztudott, hogy az agy és az idegrendszer elektromos jelekkel dolgozik. A sejtek kiegyenlítő töltéshez jutnak, így javul az élet minősége, mivel a sejtek az optimális állapotukba kerülnek. A folyamatos használattal több életerővel fog rendelkezni, mivel a sejtek jobban hasznosítják a vizet, a táplálékot és a levegőt amelyet magunkhoz veszünk. A salakanyagok kiválasztása is javul. Ezt a folyamatot tovább javíthatjuk, ha sok vizet iszunk.
Nincs nemkívánatos mellékhatása. Tompa fejfájás, szomjúság, enyhe fáradtság és az izmok érzékenysége eleinte felléphet, de megszűnik víz fogyasztásával. Ezek a tünetek a méreganyagok felszabadulása miatt tapasztalhatók.
Fogászati kezelésekre
A tudományos vizsgálatok alátámasztják azt a tényt, hogy a magnetoterápia igen jól alkalmazható a fogászat és szájsebészet területén.
Az alkalmazott terápia önmagában is jelentősen csökkenti a szájsebészeti és fogászati beavatkozások után fellépő esetleges komplikációkat, és a gyorsabb gyógyulást és a szöveti regenerációt segíti elő. A terápia egyszerű alkalmazása és intenzív fájdalomcsillapító hatása miatt, mindinkább közkedvelt a fogorvosok és az implantológusok köreiben. Mivel a leggondosabban elvégzett fogászati és sebészeti beavatkozások után is felléphetnek bevérzések, duzzanatok, részleges idegsérülések, és csontpusztulás is, a magnetoterápiával egyidejűleg alkalmazott beavatkozások az alábbi módon tudnak a beteg segítségére lenni.
Fő fogászati alkalmazási területek:

-A PRO-MAG egésztest kezelő ill. kézi aplikátor beavatkozás előtti használatával a helyi érzéstelenítő mennyisége csökkenthető.
-A fogágy és fogíny megerősítése a kézi aplikátor segítségével, továbbá a rágóizületi porcfelszín intenzív regenerációjának elősegítése.
-Fájdalomcsillapítás ( az idegsejtek membránjára hatva) képes jelentősen és hosszantartóan csillapítani a fájdalmat.
-A szöveti vérellátás (mikrocirkuláció ) javulása révén a sebgyógyulás látványosabb, ill. a regeneráció intenzívebb.
-Krónikus arcüreggyulladások, és idiopátiás arcidegbénulások kezelését is lehetővé teszi.

Csontörések, Izomfájdalmak, Sebgyógyulás


Csonttörések

Napjainkban megnőtt a csonttörések kockázata. Többek között a mozgásszegény életmód, a csökkent kalcium-bevitel, valamint a széndioxid- és foszforsav-tartalmú üdítőitalok fogyasztása miatt. Fiatalok körében végzett vizsgálatok szerint mindez akár háromszoros kockázatot jelent egyebek tekintetében azonos életmód és életkor mellett. A pulzáló elektromágneses mező alkalmazásának legkorábbi sikereit a nehezen gyógyuló csonttörések kezelésében érték el. Ilyen esetekben a csontheg (kallusz) képződése elhúzódó vagy hosszab távon sem történik meg meszesedése és álizület képződik. A nagyszámú beteg kezelése során elért csaknem 80%-os gyógyulási arány vezetett ennek az alternatív terápiás módszernek első hivatalos elismeréséhez. A sérült csontállományra gyakorolt hatásnak több összetevője van. A mágneses mező az érképződés serkentése révén segít az elhalt szövetrészek eltávolításában. Aktivizálja az oszteoblaszt (csontépítő) sejteket, míg az oszteoklaszt (lebontó) sejtekre gátló hatást fejt ki, továbbá fokozza a kalcium-ionok beépülését, ezáltal gyorsabb kallusz-képződést tesz lehetővé.
Izomfájdalmak

A kínzó és erős izomfájdalmak többnyire akkor keletkeznek, ha valamilyen reflexes folyamat révén az izom állandóan összehúzódásra kap utasítást az idegrendszertől, például azért, mert a gerincvelői ideggyök állandó nyomásnak van kitéve, akárcsak a lumbágónál. A görcsös izomösszehúzódás miatt a mozgás nehezített és fájdalmas. Sokkal diffúzabb fájdalom lép fel izomgyulladáskor, amely általában egy alapbetegség következménye. Az izomfájdalom hátterében számos tényező szerepelhet: reuma, autoimmun folyamat, pajzsmirigy-zavarok, ionegyensúly-zavarok (kalcium, magnézium, kálium), B-vitamin hiánya, fertőző ok (Lyme-kór). Az állapot gyakran társul depresszióhoz, alvászavarokhoz és a krónikus kimerültség tünetcsoporthoz (CFS – Chronic Fatigue Syndrome). A mágnesterápia jótékony hatása izomfájdalmak esetében is bebizonyosodott, valószínűleg a kiserek tágulata következtében élénkülő anyagcserének és a közvetlen fájdalomcsillapító hatásnak köszöhetően.

Sebgyógyulás

A hosszan fennálló, nehezen gyógyuló sebek okai között leggyakoribb a vénás elégtelenség, a cukorbetegség (diabetes mellitus), a felfekvés (decubitus) és a beidegzési zavarok. Leggyakrabban a lábszáron jön létre, az esetek nagy részében vénás (visszeres) keringési elégtelenség következtében. Vénás keringési elégtelenség alakulhat ki az alsó végtagi felületes, vagy mély vénák trombózisa miatt, gyakori oka a vénák kóros kitágulása az ún. visszértágulat. Trombózis esetén a vénákban található vérrög a vér áramlását akadályozza, azok kitágulhatnak, a visszerek billentyűi elégtelenül működnek.
Idővel a korábban rugalmas vénafal merevvé változik, és már nem lesz képes a vér megfelelő továbbítására, az alsó végtagban pangás jön létre, az megduzzad, -vizenyős, feszes, fénylő lesz. Később a pangás miatt a lábszár bőre barnásan elszíneződik. A vékony, érzékeny bőr a legkisebb sérülésre is megreped, seb keletkezik, amely nehezen gyógyul, kifekélyesedik. A lábszárfekély a felnőtt lakosság mintegy 4%-át érinti, a cukorbetegeknek pedig a 15%-át – esetükben a szövetek emelkedett glükóztartalma hajlamosít különféle gombás és baktériumos fertőzésekre és gyakori a nem javuló, végtagamputációhoz vezető szövődményes forma is. A krónikus sebek kezelése hosszadalmas és összetett folyamat, ahol a gyógyszeres (hámosító, keringésjavító, antimikrobiális) terápia mellett igazoltan sikeres a pulzáló mágneses terápia. Amerikai vizsgálatok szerint 8 hetes kezelés csaknem 50%-al csökkenti a sebfelületet. A hatás valószínűsíthetően a vérkeringés javításának és a kollagén-képződés fokozódásának köszönhető. A mágnesterápiás kiegészítő kezelésnek alávetett betegek körében a lábszárfekély kiújulásának esélye a felére csökkent.


Gerincbetegségek

Az ortopédiai természetű kórképek közül a gerincfájdalmak is a gyakran előforduló, életminőséget jelentősen rontó és nehezen kezelhető megbetegedések közé tartoznak. A gerinc emberekben 33-35 csigolyából áll. Alakjuk és elhelyezkedésük alapján felülről lefelé haladva megkülönböztetünk 7 nyakcsigolyát, 12 hátcsigolyát, 5 ágyékcsigolyát, 5 keresztcsonti csigolyát, melyek keresztcsonttá csontosodnak össze, végül 4-6 csökevényes farokcsigolyát, melyek közül az utolsó kettő vagy három teljesen összecsontosodik. A csigolyák legfontosabb kapcsolata a közöttük lévő, a teljes gerinc hosszának mintegy egynegyedét kitevő, rostos porckorongok (discus intervertebralis) révén jön létre, melyeket üvegporc rögzít a csigolyatestekhez. Lapos korongjainak széle a csigolyatestek alakjához igazodik, felülről lefelé egyre vastagabbak. Többnyire nem szabályos korongok, mivel a gerinc görbületének megfelelően elölről vagy hátulról enyhén elvékonyodnak. Kívül tömörebb, rostos (anulus fibrosus) gyűrű helyezkedik el, belül lágyabb, kocsonyás (nucleus pulposus) állagú szövet tölti ki. Belső szöveti szerkezete koncentrikus körökbe rendezett; itt kollagén rostos és porcsejtekből álló gyűrűk váltogatják egymást. Mivel e porckorong jóval puhább, mint a szomszédos csigolyatest, extrém nyomás, megterhelés hatására deformálódik, kinyomódik, és a gerinccsatornába benyomulhat. Így alakul ki a porckorongsérv (discus hernia), amikor is a betegben a porckorongok a gerincvelői gyökereket nyomják.
A csigolyatestek közül a keresztcsonti és a farkcsontcsigolyák összecsontosodtak (synostosis). Ezen kívül a csigolyaívről eredő ízületi nyúlványok segítségével minden csigolya a fölötte és alatta elhelyezkedő csigolyákkal 2-2 szabályos ízülettel is kapcsolódik.
A gerinc fájdalmai jellegében és okaiban is különböznek az ízületi fájdalmaktól. Ennek legfőbb oka az, hogy a gerincvelőből kilépő szelvényezett területeket ellátó idegi gyökök összenyomása jelenti a legkomolyabb fájdalmakat. A gyöki fájdalom részben az ideg gerincből kilépésének határán, részben kisugározva, az idegösszenyomástól távoli helyen is megjelenik, és köhögésre, erőlködésre drámaian fokozódik. A gerinc kétféle görbülete biztosítja, hogy a gerincet érő tengelyirányú terhelések elnyelődjenek a csigolyák közötti rugalmas porckorongokban. A gerinc szabad forgását pedig a csigolyák közötti ízületek biztosítják. Az ízületek a háti szakaszon csavarást, az ágyéki szakaszon hajlítást és feszítést („kiegyenesedést”) tesznek lehetővé. A csigolyák betegségei ezt az érzékeny és bonyolult statikai rendszert bontják meg, mely a gerincbena szalagok és ízületi tokok steril gyulladását, a porckorongok sérvét vagy a csigolyák összenyomatásos (kompressziós) törését eredményezheti. A csigolyaízületek közötti porckopás, a spondylosis a gerinc bármely szakaszán megjelenhet. Legsúlyosabb tüneteket mégis a nyaki és az ágyéki szakaszon okoz. A betegség lényege az artrózis. A csigolyák közötti rések beszűkülése és a csontnövedékek a nyaki szakaszon a karidegfonatot, az ágyéki szakaszon az ülőideg-fonatot képesek összenyomni. A karidegfonat összenyomása az ujjakba sugárzó gyöki fájdalmakat, érzés- és mozgáskieséseket okozhat. Hasonló folyamat következik be az ülőidegfonat összenyomásakor (ischiász-szindróma). Ha idegösszenyomódás nem jön ugyan létre, de jelentős és bénító erejű a derékfájdalom, lumbágóról beszélünk. A csigolyatestek közötti porckorongok külső gyűrűje idővel degenerálódhat, és a porckorong belső részében lévő kocsonyás anyag a rostok között sérvet képez, mely közvetlenül is összenyomhatja a kilépő ideggyököket és isiászt okoz.
A pulzáló elektromágneses mező alkalmazása a vizsgálatok szerint többféle módon csökkenti a gericfájdalmakat. Egyrészről közvetve, a fájdalomérzet gátlásán keresztül, másrészt közvetlenül, a csigolyák közötti izületek arthrózisos elváltozásainak javításával és a fájdalmas ideggyökök környéki duzzanatának lelohasztása révén. Sajnos a másodfokú porckorongsérv esetében (discus hernia) a kialakuló elváltozások már olyan mértékűek, hogy sokszor műtétre szorul a beteg, melynek során a közrefogó csigolyák testét rögzítik egymáshoz. Ez esetben a mágnesterápia hatékony kiegészítő és utókezelést jelent, a csontosodás gyorsítása és a szöveti regeneráció segítése révén.

Idegrendszeri hatások, fájdalomcsillapítás

Észak-amerikiai felmérések szerint a fizikális fájdalommal kapcsolatos kezelések és következmények költségei éves szinten 10-15 ezer dollár/főt tesznek ki. Ezen felül csak Észak Amerikában évente 30 ezer ember hal meg a nem-szteroid gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító készítmények (NSAID) mellékhatásaitól, főként gyomor-bélrendszeri fekély következtében.
A 15 éven felüli korosztályok 17%-a szenved krónikus fájdalomtól, ami mindennapi életüket, munkavégzésüket nehezíti meg. További tanulmányok szerint adott pillanatban minden negyedik észak-amerikai felnőtt szenved valamilyen típusú és mértékű fájdalomtól.
A mágneses mező fájdalomcsillapító hatása sokrétű. A közvetlen hatások közé tartozik a már tárgyalt membránpotenciál-növelés (hyperpolarizáció), de a kísérletek során mérhető volt a kalcium-ionok fokozott transzportja, az endorfin-, dopamin- és nitrogén-monoxid szintjének változása, továbbá fokozott idegszövet-regeneráció és akupunktúra-szerű hatás. A közvetett hatások bizonyított módon segítik a fájdalomcsillapítást a mikrocirkuláció fokozása révén, mely növeli a szöveti oxigénszintet és anyagcserét, valamint segít a gyulladásos mediátoranyagok (prosztaglandinok) eltávolításában. A mágneses mező legalább 15 percen keresztül történő alkalmazása például a sejtek aminosavfelvételét 45%-al növeli, valamint serkenti a biológiai membránokon keresztül történő transzportfolyamatokat. Az egyéb rövid távú hatások közé tartozik a kortizol és noradrenalin hormonok szintjének csökkentése és a fájdalomcsillapító hatású endorfinok, enkefalinok és szerotonin szintjének növelése. A hatásmechanizmusok ismertetését követően következzék még néhány, a fájdalommal vagy más idegrendszeri tünettel járó kórkép, melynél dokumentálták a PEM hatékonyságát. Olyan pacienseknél, akiknél a migrénes fejfájás kezelése hatástalannak bizonyult gyógyszeres vagy akupunktúrás módon, napi 20 peces, egész testre ható, 15 napos mágneses terápia legalább 50%os mértékben enyhítette a migrénes rohamok időtartamát és intenzitását. Nőgyógyászati eredetű problémák (ciszták, krónikus húgyuti fertőzések, méhfibrózis, endometriózis) mágnesterápiás kezelése során az esetek nagy részében csökken vagy megszűnik a fájdalom.
A pulzáló mágnesterápia még olyan nehezen kezelhető kórképek, mint a szklerózis multiplex esetében is hatásosnak mutatkozott. A klinikai vizsgálatok során a kezelésben részesült betegek valamennyi vizsgált paramétere számottevő javulást mutatott a kontrollcsoporthoz viszonyítva. (húgyhólyag kontrollja, szellemi képességek, fáradékonyság, kézfunkciók, mozgékonyság, tapintás, izomtónus, látás) A fülcsengés (tinnitus) a hallóideg, illetve a belsőfül működészavara következtében fellépő, rendkívül zavaró jelenség. Mágnesterápiás kezelések hatására a betegek 45%-a számolt be a tünetek javulásáról.

Egyéb hatások

A pulzáló mágneses mező hatásait az elmúlt évtizedekben számos emberés állatkísérletben tanulmányozva olyan hatásaira is fény derült, mint az agy (szélütés, stroke), illetve a szív (infarktus) saját heveny vérellátási zavarát megelőző tulajdonsága, illetve bizonyos daganatok esetén a daganat növekedését lassító vagy az áttétek képződését akadályozó hatás. Sportolók esetében nő a teljesítőképesség, gyorsul az izmok és izületek regenerációja. Az anyagcsere javulásával fokozódik az ellenálló képesség, erősödik az immunrendszer.
Végezetül, de nem utolsósorban érdemes az olyan többé-kevésbé szubjektíven mérhető hatásokról is szólni, mint az általános közérzet és az alvásminőség javulása, a növekvő stressztűrő képesség

 


www.biorezonanciasos.hu

(C) Copyright 2011