Bio egézségház
Egészség a természet erejével    
    

No smoking

Szeretnéd abbahagyni a dohányzást?Itt a leggyorsabb és legbiztosabb segítség a SCIO-val
Most már Mosonmagyaróváron is!
Ára 7000 Ft.-

„Minden évben megpróbálok leszokni a cigiről, de sohasem sikerül. Van-e biztosan célravezető módszer?”

Van!!!

Aki elhiszi és tudja, hogy a dohányzás egy sor betegség előidézésében szerepel, mint rizikótényező, már megtette az első lépést! Aki környezetében, családjában már tapasztalta, hogy a dohányos ember sokkal hamarabb meghal, mint a nem dohányzó, aki egyszer életében összeszámolta, hogy mennyi pénzt költ évente cigarettára, az már jó úton jár. A legfontosabb azonban mégis az akaraterő. Nem lehet mindegy, hogy meddig élünk, és hogyan. Soha nem szabad újra rágyújtani, mert a szenvedélyes dohányosból nem lesz „kocabagós”, hasonlóan a rendszeres ivóból sem lesz társasági-, alkalmi ivó. Sajnos a leszokási kísérlet sokszor ezen bukik meg.
Döntsünk! Egy karcsú, de füstöt okádó rudacska irányítja-e a sorsomat, vagy én saját magam?
A döntés könnyű, a leszokás már nehezebb. A leszokást, egyfajta „átprogramozásnak”, azaz a régi, dohányzással kapcsolatos szokások más, új szokásokkal helyettesítéseként foghatjuk fel.
A dohányzás nem csak rossz szokás, hanem életforma. Elhagyása egyfajta életmódváltást jelent. Ennek tükrében kell tehát a leszokásnak nekiállnunk. Kezdjük el tudatosan!

-Tűzzünk ki egy meghatározott időpontot, amikor abbahagyjuk!
-Keressük meg tudatosan a nemdohányzó lét örömeit! A dohányzás például tompítja az ízérzést és a szaglást. Abbahagyva visszatérnek az ízek és az illatok a maguk teljességében. Fontos, hogy ezt mindig tudatosítsuk magunkban! Sokat segítünk magunkon, ha elkezdünk rendszeresen sportolni. Használjuk ki, hogy kapunk újra levegőt, és javítsuk kondíciónkat! Bízzunk magunkban! A rágyújtás szertartása komoly szorongásoldó. Találjunk ki helyette más szertartásokat, pl. szopogassunk el egy becsomagolt cukorkát (napraforgót, tökmagot, pisztáciát, rágót), amit persze elő kell vennünk a zacskóból, kicsomagolni, stb. A lényeg, hogy (legalábbis az elején) helyettesítsük tudatosan valami más szokással.

Soha nem késő elkezdeni! Minden füstmentes nap egészségesebbé tesz.
A kezelést egy, a biorezonancia elvén működő készülék végzi, a testre rögzített elektródákon keresztül. A kezelés időtartama kb. 25 perc. A terápia teljesen fájdalommentes és semmilyen mellékhatása nincsen, így előzetes vizsgálat nélkül is bárki részt vehet. A kezelés méregtelenítő kúrával kombinált. A kezelés során a szervezetben felhalmozódott méreganyagok a veséken keresztül a vizelet útján távoznak. Ezért különös figyelmet kell fordítani a folyamatos folyadékpótlásra. A kezelés segít megszüntetni a megvonás miatt jelentkező feszültséget is.
A lényege ennek a nem mindennapi hatékonyságú terápiának az, hogy minden élőlény elektromágneses rezgéseket bocsát ki és fogad be, melyek az egészségi állapotra vonatkozó információkat hordozzák. A készülék ezeket a rezgéseket olvassa le. Az egészséges, de legyengült rezgéseket felerősíti, a kóros, diszharmonikus rezgéseket, pedig kioltja, majd ezeket a korrigált rezgéseket visszajuttatja a szervezetbe. Ön így mentesül a gyógyszeres kezeléstől és annak mellékhatásaitól. Nem juttatunk nikotint a szervezetbe annak érdekében, hogy leszokjon róla. A kezelés egyénre szabottan, fájdalommentesen és minden mellékhatás nélkül szünteti meg azokat a dohányzás okozta, a szervezetben meglévő információkat, amelyek a nikotin utáni vágy kialakulásáért és fenntartásáért felelősek. A nikotinéhség a kezelést követően néhány órán belül megszűnik.

Fontos! Kérem senki ne „fizesse” be a hozzátartozóját, ismerősét, amíg ő nem határozta el magát!

Ha valaki még nem határozta el, hogy szeretné abbahagyni, mert úgy gondolja ez jó kampósbot lesz mindig, vagy szeret dohányozni, nem foglalkozik a hatásaival és a pénzzel, nem kell erőltetni, leszokni nem kötelező!
A páciens a kezelés előtt két órával nem gyújthat rá, mivel a készülék kiméri a szervezet frekvenciáit nikotin nélkül, majd utána a beteg elszív egy cigarettát és a csikket a készülék tálcájára kell helyeznie. Ezt követően a program ismét megméri a frekvenciákat és összehasonlítja a cigaretta elszívása előtti állapottal. Bonyolult matematikai algoritmussal kiszámolja a a páciensre jellemző görbét, majd az elektródákon keresztül a páciensnek sugározza, aki úgy érzi majd magát mintha több száz cigarettát elszívott volna és kb. 2 hétig nem fogja kívánni. A leszoktató terápia után következhet a tüdőtisztítás, ahol a készülék segíti a nikotin felszívódását a tüdőből és kiválasztható még a nikotin megvonásakor jelentkező stressz csökkentése is és a garattisztítás.
A kezelés során rendszerint sikerül elnyomni a jelentkező nikotinéhséget. A jelentkezők szívesen vesznek részt a terápián, ugyanis maga az eljárás teljesen fájdalommentes és nem igényel semmiféle beavatkozást. Nincs a kezelésnek semmiféle mellékhatása, így előzetes vizsgálat nélkül bárki részt vehet a terápián. A naponta elszívott cigaretták mennyiségétol és a dohányzással eltöltött évek számától függetlenül a módszer annyira hatásos, hogy elégséges egyetlen – 15 perc időtartamú – kezelés. A kínzó nikotinéhség érzete a kezelést követő néhány órán belül elmúlik. Rendszerint már másnap reggelre megszunik a rágyújtási inger. Ösztönszerűen néha még keresi a cigarettát a terápia résztvevője, bár ez az ösztönös mozdulat napról napra gyengül és kb. két hét múltán teljesen eltűnik. Ezért tehát célszerű– nehogy saját reflexeinek essen áldozatul a jelentkező– minden egyes fellelhető cigarettát kidobni önmaga környezetében. Érdemes pótmegoldásokhoz folyamodni, így pl. rágógumi, napraforgó mag, földimogyoró rágcsálása, stb. Ezzel a módszerrel biztonságosabban és könnyebben lehet lehűteni az ösztönös mozdulatok ingerét. Persze reggel, ébredés után a szem azonnal keresi a szokásos helyeket, ahol korábban a cigarettásdoboz hevert, de a rágyújtásra egyre kevésbé van kedve a leszoktató kúra résztvevőjének.
A terápia résztvevői még dohányzó személyek társaságában is élvezik a kezelés eredményeit!
A passzív dohányzás e tekintetben veszélytelen, nem csinál kedvet a rágyújtásra. Csak a ténylegesen elszívott cigaretta okozza a kínzó nikotinéhség visszatérését. Ennél fogva a kezelésben részt vevő legfontosabb feladata: egyetlen szál cigarettát sem engedhet meg magának (sem egy hét, sem két hét múltán, de még egy év múlva sem).
A leszoktató terápiákat a cég hat éve szervezi.
Eredményességi mutató: cca. 73 százalék, ez azt jelenti, hogy 10 főből 7-8 személy abbahagyja a dohányzást a kezelés után.


A dohányzára való visszaszokás okait három csoportba lehet sorolni:

1. A STRESSZ – a nehéz helyzetekben az ember a rágyújtást választja abban reménykedve, hogy a cigaretta megkönnyíti a megnyugvást és a helyzet megoldását. Az első cigaretta nem ízlik, de a további rágyújtások során a rossz szájíz elmúlik és visszatér a nikotinéhség.
2. A KÍVÁNCSISÁG – a dohányzás iránti ingerek hiánya ellenére a kúra résztvevői kíváncsiak saját reakcióikra a kezelés után. Miután ez egy aktív próba, a nikotinéhség újból visszatér.
3. A MAGABIZTOSSÁG – a dohányos túlzottan biztos abban, hogy képes lesz egy hosszabb szünet után is megállni, kipróbálja az „egy szál cigi nem okoz visszaszokást”- módszert. Az első szál cigaretta kellemetlen szájízt ad, a felét el is dobja. De egy vagy két óra múltán már keresi a következőt.

Ennek az eljárásnak semmi mellékhatása nincs. Amikor a nikotin bevitele megszunik, sot amikor a szervezet megkezdi a méreganyagok kiválasztását és eltávolítását, ez a folyamat kellemetlen, de rövidesen elmúló jelenségekkel jár: fémes, száraz szájíz, aluszékonyság, izzadásra való hajlam, ingerültség és gyengülo koncentráló képesség. Ezek a tünetek körülbelül két héten át jelentkezhetnek. Enyhítésükre célszeru nagy mennyiségben a folyadékpótlás, továbbá érdemes gyakran lefürdeni.
Az antinikotin terápiát feltétlenül segédeszköznek kell tekinteni a dohányzásról való leszokásban, ugyanis a terápia csak arra képes, hogy megszüntesse a nikotinéhséget. A hosszú évek alatt beidegzodött, megrögzött magatartás-formákat kizárólag a leszokó személy gyozheti le – önmagában.
A beidegzodött, ösztönös viselkedés nem mindig kontrollálható. A teljes sikerhez nyilvánvalóan szükség van egy adag eltökéltségre és némi önfegyelemre. Ha mégis néhány hét vagy hónap múltán a jelentkezo visszaszokik a szenvedélyre, a terápiát a leheto legsürgosebben meg kell ismételni. Tilos a terápia idején nikotin tartalmú, leszokást segítő termékeket, pl. ragtapaszt alkalmazni!

A dohányzásról való leszokás előnyei:

Egészségügyi előnyök: keringési betegségek, szélütés, daganatos megbetegedések előfordulási kockázatának csökkentése, a köhögés, a rekedtség elűnése, a légzés megkönnyítése és teljes javulása, az ízlelés és a szaglásérzékenységének a helyreállása, a kellemetlen szájszag, a fogazat és az ujjak elszíneződésének a megszűnése, a bőrszín élénkülése.
Erkölcsi haszon: megszabadul a cigarettázás és a vele együtt járó pótcselekvések kényszerétől, visszanyeri szabadségérzetét, önrendelkezését, nem mutat rossz példát környezetének.
Gazdasági haszon: a dohánytermékek meg nem vásárlása ezrekben mérhető megtakarításokat eredményezhavonta.

Csak emlékeztetőül – a dohányzás káros hatásai mire, hogyan is fejtik ki hatásukat:

- szürke hályog
- nikotintól sárga arc
- gyomorsav
- köhögés, rekedtség
- hasnyálmirigy
- szexuális affinitás csökkenése
- nemzőképesség csökkenése
- szélütés
- elsárgult fogazat
- gégedaganatok
- tüdőrák
- tüdőembólia
- szívinfarktus
- gyomorfekély
- nyombélfekély
- vesedaganatok

Az anyag elkészítéséhez nyújtott segítségéért köszönetet mond szerkesztőségünk a fenti módszer hazai alkalmazójának, a MAITREYA KFT nek

Háttéranyag:

Ezt teszi a tüdővel a cigaretta

„Dohány: (növ.. Nicotiana Tourn., Nicotidendron Gris., Tabacus Moench), a burgonyafélék egynyári, ritkábban többnyári, gyakran mirigyesen ragadós kórói, félcserjéi, ritkán cserje v. faalaku növénye. Levele egyszerű, épszélu, ritkán öblös. Virágfürtje vagy boga a szárat tetőzi. Virága ötöstagú, egyszirmú, szirma csöves, tölcsér- v. csaknem tányéralakú; tokja kétrekeszu, sokmagú s a maradandó kehely takarja. Mintegy 50 faja Amerikában terem, csak néhány ausztráliai és polinéziai. A dohánynak nálunk leginkább három faját termesztik, amelyek a következők: A kapadohány (N. rustica L.) 1/2-1 m. magas; szirma rövidcsövű, szennyes zöldessárga; levele tojásdad; virágzata fürtös. A szirom hosszú-csövű, világos piros, a virágzat ágasbogas.
a) A levél hosszas lándzsás, hosszan kihegyezett, az alsóbbak keskenyen lefutók. Virágzata szétterül, piramisképu, 1-2 m. magas. Ez a közönséges vagy virginiai dohány (N. Tabacum L.).
b) Levele széles tojáskerek, tompa, szárölelő, füles alapjával lefutó. Ága-boga összehúzódik. Szára 1-1 1/2 m. magas. Ez a N. latissima DC. v. N. macrophylla Metzg. nagylevelű vagy Maryland dohány. Keleten ez az elterjedtebb s ebből való a török dohány (basadohány) és a latakia. A Nicotiana Tabacum hazája D.-Amerika, de a mérsékelt és szubtropikus éghajlat alatt ezt termesztik mind a két világrészben. A nyers D.-levél bódító szagú és keserű ízű. Használata ismeretes. A dohányzás a szervezetre eleinte bódító (narkotikus) méregkép hat, később ez elenyészik, s mérsékelten a felnőtteknek nem árt, de a fejlődő ifjúságnak, sőt emésztéskor a nyálveszteség miatt, másoknak is káros. Orvosságnak és festéknek is hasznos. A D.-levél forrázata a juh-kullancsot meg a lapostetüt kiirtja; a D.-por, különösen a spanyol D.-korpa a levéltetvet, levélbogarat, nevezetesen a földi bolhát elriasztja a növényekről, ha folyadékával öntözzük v. a D. levéllel füstöljük.”

Ne feledjük!

E pusztító szenvedély Magyarországon évente 35 000 ember életét követeli. Az áldozatok fele ötvenes éveiben, másik fele 60 éves kor felett hal meg a dohányzás következtében. Elgondolkodtató adatok.
Amint végleg letettük a cigarettát a következő dolgok történnek az emberi szervezetben:

5 perc múlva: A szív oxigénnel való ellátottsága nő.
20 perc múlva: A pulzusszám és a vérnyomás csökken, a végtagok hőmérséklete emelkedik.
24 óra múlva: A szívinfarktus veszélye csökken. A szervezet fizikai terhelhetősége nő.
48 óra múlva: Az íz- és szagérzékelés jelentősen javul. A lehelet dohányfüstszaga megszűnik.
3 hónap múlva: Az agyvérzés veszélye csökken. A köhögés csökken.
9 hónap múlva: Egykori dohányzása már nem veszélyezteti születendő gyermekét.
1 év múlva: A szívinfarktus és gyomorfekély veszélye a dohányosokéhoz képest felére csökken.
5 év múlva: A műtéttel nem gyógyítható tüdorák valószínűsége a felére csökken.
10 év múlva: A műtéttel nem gyógyítható tüdőrák és más daganatok valószínűsége ugyanaz, mint nemdohányzók esetén.
15 év múlva: A szívinfarktus kockázata megegyezik a nemdohányzókéval.

Mit engedünk a testünkbe?

A dohány nikotintartalmának 30-60 százaléka kerül a füstbe és a dohányzás módjától (lassan, gyorsan, tüdőre szívva) függően annak 20-90 százaléka a szervezetbe jut. Kis része a vizelettel kiválasztódik, jelentősebb része a szervezetben lebomlik (a lebontásban elsosorban a tüdő, máj és vese vesz részt). Erős dohányos szervezetébe óránként 0,01-0,02 gramm nikotin kerül; a halálos adag pedig 0,06 gramm. Feltehetően a dohányosok valamiféle ellenállásra tesznek szert, miután 10 g dohány, mintegy 2-3 cigaretta halálos adagját tartalmazza (tápcsatornákból való felszívódás utján). A káros hatásoknak három fő forrása van: a hőhatás, a mechanikus hatás (pipázásnál) és a kátrányszármazékok hatása (ez utóbbi a cigarettapapír égéséből ered).

(Forrás: Paulik András - gondola; Pallas Nagy Lexikona, Alfanet, Sote, Origo, Dr. Nagy András összefoglalója, Egészségügyi ABC)

 


www.biorezonanciasos.hu

(C) Copyright 2011